Domov > Správy > Správy

Rozsah použitia a účinok siete proti hmyzu v skleníkoch

2023-04-11

Rozsah použitia siete na kontrolu hmyzu v skleníku
(1) Pestovanie listovej zeleniny pomocou siete na kontrolu hmyzu. Listová zelenina je v lete a na jeseň veľmi obľúbená medzi obyvateľmi miest a vidieka. Majú vlastnosti rýchleho rastu a krátkeho cyklu. Ale otvorená produkcia škodcov, znečistenie pesticídmi je vážne, verejnosť sa neodváži jesť. Kontamináciu pesticídmi možno výrazne znížiť zakrytím pestovania sieťkami proti hmyzu.
(2) Výsadba baklažánu a melónu sieťami na kontrolu hmyzu. Baklažány a ovocie sú v lete a na jeseň náchylné na choroby. Po aplikácii siete na kontrolu hmyzu odrežte cestu prenosu vošiek, znížte poškodenie choroby.
(3) Pestovanie sadeníc. Každoročne od júna do augusta je jesenná a zimná sezóna sadeníc zeleniny, ale aj vysoká vlhkosť vzduchu, silné dažde, častý hmyzí škodcovia, pestovanie sadeníc je náročné. Po použití siete na kontrolu hmyzu je miera vzchádzania zeleniny vysoká, miera sadeníc vysoká, kvalita sadeníc dobrá, získala iniciatívu jesennej a zimnej produkcie zeleniny.



Efekt aplikácie:
(1) Ekonomické výhody. S pokrytím sieťou proti hmyzu je možné pestovať zeleninu bez pesticídov alebo s menším množstvom pesticídov, čo šetrí lieky, prácu a náklady. Aj keď použitie siete proti hmyzu zvyšuje výrobné náklady, má dlhú životnosť (4-6 rokov), dlhú dobu používania (5-10 mesiacov), možno ju použiť pre rôzne plodiny (výsadba listovej zeleniny môže produkovať 6-8 plodín) a vstupné náklady na každú plodinu sú nízke (najmä efekt v rokoch katastrofy). Dobrá kvalita zeleniny (žiadne alebo menšie znečistenie pesticídmi), dobrý výnosový efekt.
(2) Sociálne dávky. Výrazne to zlepšilo kontrolu škodcov a odolnosť zeleniny voči katastrofám v lete a na jeseň a vyriešilo problém nedostatku zeleniny, ktorý dlho trápil vodcov na všetkých úrovniach, pestovateľov zeleniny a občanov. Sociálny efekt je samozrejmý.
(3) Ekologické výhody. Stále viac ľudí sa obáva problémov životného prostredia. Účinok chemickej kontroly pesticídov je pozoruhodný, ale prináša mnohé nevýhody. Časté používanie pesticídov spôsobilo znečistenie pôdy, vody a zeleniny. Každý rok sa z času na čas vyskytujú otravy spôsobené konzumáciou zeleniny kontaminovanej pesticídmi. Odolnosť voči škodcom je stále silnejšia a je ťažšie ju kontrolovať. Škodcovia ako molica diamantová a noctuidae sa dokonca vyvinuli tak, že sa nedajú vyliečiť. Mulčovacia kultúra na kontrolu hmyzu sa dosahuje fyzickou kontrolou


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept